top of page
  • marielle023

Outreach in volle gang

Bijgewerkt op: 28 jan. 2023


Ruim een maand geleden ben ik in mijn eentje in Ethiopië geland. Twee weken

verbleef ik op een basis van YWAM en hielp ik met voorbereidingen voor de komst van mijn team dat toen nog in de Muizenberg was.

Mijn eerste kennismaking met Ethiopië begint met een dompertje op het vliegveld. Waar is mijn taxichauffeur? Geen contactgegevens en geen idee hoe ze eruit ziet. Zwaar bepakt met backpack en rugzak begint om 24.00 uur mijn zoektocht buiten het vliegveld. Van alle kanten word ik aangesproken en roepen mannen of ik een lift wil. 'No thank you! I am waiting for a friend.' Na 30 minuten stressen en zoeken vind ik haar eindelijk. We proppen mij en mijn spullen in een taxi en vertrekken naar de basis.


Op de basis houden we grote schoonmaak en gaan we puzzelen hoe we de kamers zo kunnen inrichten dat iedereen een slaapplek heeft. Een vrij onmogelijke opgave, de basis heeft namelijk plek voor 20 man en we zijn met z'n veertigen. Maar na veel gepuzzel komen we een heel eind, met 2 mensen op 1 matras slapen moet het lukken….Na 2 weken komt de rest van mijn team eindelijk aan, hier heb ik enorm naar uitgekeken. Twee weken verblijven we in Addis Ababa en doen ministry in de stad. Het team wordt opgedeeld, omdat we zo'n grote groep zijn. Ministry verschilt van ‘spreken in kerken’ tot ‘een programma draaien op scholen of in een weeshuis’. Als staff spreek ik zelf niet. Mijn taken zijn het faciliteren en overleggen over ministry, studenten bemoedigen en luisteren naar hun sermons als ze die willen oefenen of feedback geven.

Na twee weken in de stad stappen we op een ochtend al om 4 uur 's morgens in de bus om naar een community ver buiten de stad te gaan. Na een rit van 10 uur komen we op aan op een mooie afgelegen plek midden in de natuur omringd door plaggenhuisjes. We zullen hier 2 weken wonen en ministry doen in omringende dorpjes.Tot nu toe zijn we voornamelijk in kerken geweest waar de studenten hun testimony delen, een sermon houden, een dramastuk doen en waar we bidden voor de mensen. Ook zijn we het dorpje in geweest op huisbezoek en hebben we kennis gemaakt met de lokale mensen, we hebben hen kunnen bemoedigen en voor ze mogen bidden. De mensen zijn enorm gul, terwijl ze maar weinig hebben. We werden volgepropt met papajas, suikerriet en klonterige melk die één van de vrouwen uit haar bed toverde.


Komende week blijven we nog hier. Daarna gaan we terug naar Addis Ababa en vervolgens zal de reis naar een stad in het oosten van het land gaan.Een paar grappige feitjes over Ethiopië:

- Hier in Ethiopië leven we nog in het jaar 2015 en kerst vieren we op 7 januari, wel ietsje later dan in Nederland….

- Koffie is hier een groot ding en is onderdeel van de cultuur. Er wordt een hele ceremonie gehouden rondom het koffiedrinken, iets waar je mij niet over hoort klagen…. Ook wordt gezegd dat koffie hier in Ethiopië is ontstaan dankzij een voortvluchtige geit, een verhaal voor later...

Dankpunten:

- We hebben de reis naar Ethiopië allemaal goed doorstaan;

- We hebben mooie en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking;

- Ondanks dat sommigen door de primitieve omstandigheden soms best een paar dagen ziek zijn, kunnen we toch de dingen doen die op het programma staan;

- We zijn dankbaar voor de goede sfeer in de groep;

- Dankbaar voor het mooie werk dat we mogen doen en ook voor de mooie vriendschappen die er onderling zijn.


Gebedspunten:

- We zullen nog naar verschillende plekken gaan, hiervoor zijn we veel onderweg. Willen jullie meebidden dat de reizen hier naar toe voorspoedig mogen gaan?

- We zullen op afgelegen plekken komen. Willen jullie meebidden dat we goed ontvangen worden door de mensen daar en dat ze open zullen staan voor Gods liefde die we mogen laten zien?

- Dat we als team en studenten gemotiveerd mogen blijven en dat we de resterende tijd dat we nog hier zijn gezegende weken mogen hebben.
Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor jullie gebed en betrokkenheid!!

Ik hoop binnenkort weer meer te kunnen vertellen, maar ik weet nog niet precies wanneer. Mijn laptop is in Zuid Afrika gebleven, deze kon helaas niet mee. Met de telefoon probeer ik wat contacten te onderhouden, maar ook wifi is vaak ver te zoeken... En binnenkort komen we nog op plekken waar waarschijnlijk geen of bijna geen bereik is.

222 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 comentarios


westerveld
25 ene 2023

is de dochter van Gerienke en Harrald daar ook???

Me gusta
marielle023
28 ene 2023
Contestando a

Ja! Ze doet de discipelschapsschool met ons, echt super leuk om haar in het team te hebben!!

Me gusta
bottom of page