top of page
  • marielle023

Lecture phase zit er bijna op en outreach komt eraan!


Wat gaat de tijd toch enorm snel. Onderhand zitten we alweer in week 8 van de lecture phase. Nog 5 weken te gaan en dan gaan we op outreach. De outreach-locatie hebben we vorige week bekend gemaakt aan de studenten, later in deze blog kun je lezen wat het geworden is. God heeft heel duidelijk en vaak gesproken waar Hij wil dat wij naartoe gaan, niet alleen wij als staff hadden dit land op ons hart, maar ook meerdere van de studenten hadden vanaf het begin af aan al het gevoel dat dit land iets speciaals had voordat ze ook maar enig idee hadden dat wij ondertussen al bezig waren met dit land.De afgelopen weken ben ik zo onder de indruk geraakt van God en hoe hij werkt. De studenten zijn zo’n geweldige groep, super betrokken en enorm hongerig naar God. Ik heb in velen van hen grote groei gezien en heb ze zien uitstappen in vertrouwen in God. Ik heb ze zien groeien in geloof, maar ook in persoonlijkheid. Ze stappen uit in de ministries die we doen. Ikzelf ben betrokken bij het werk onder de daklozen. Iedere week gaan we met een aantal studenten de straat op om relatie op te bouwen met de daklozen en te getuigen over Jezus. Een geweldig indrukwekkend en nederig makend werk om te doen. Andere studenten doen werk met jeugd in één van de townships en doen daar ook evangelisatie en kerkwerk.Iets bijzonders dat wij als DTS hebben kunnen doen is een week mini outreach naar YWAM Worcester, een andere basis op ongeveer 2 uur rijden. Wat een geweldige week was dit. YWAM Worcester is een basis midden in een buurt waar armoede en geweld veelvoorkomend zijn. We hebben echt outreach mogen doen, voornamelijk kinderwerk op straat, in scholen en bij naschoolse projecten.

Verder ook straatevangelisatie en huisbezoeken. Ook hebben we op onze laatste avond een jeugdavond georganiseerd voor alle jeugd waar de basis naar uitreikt door ministries. We hebben al die jongeren naar de basis gehaald en een geweldige avond gehad, geheel gerund door de DTS-studenten. Ik was deze week enorm trots op hen en zo onder de indruk van het geloof en passie van de jonge kinderen voor God.


Zaterdagochtend moesten we om 4 uur alweer ons bed uit, omdat we heel vroeg terug moesten gaan rijden naar Kaapstad, de taxibedrijven waren namelijk aan het staken en er was heel veel geweld naar busjes.

De taxibedrijven die aan het staken waren worden gerund door bendes en ze zijn er niet vies van om geweld te gebruiken om hun zin te krijgen. Gelukkig zijn we veilig en wel aangekomen!


Zoals ik aan het begin van de blog al schreef, hebben we de outreach-locatie bekend gemaakt. We gaan dit jaar naar INDIA!

God sprak tot ons als staff en na veel gebed zijn er voor ons nu deuren geopend om te gaan. In India is zendingswerk niet altijd gemakkelijk. Er is Christen-vervolging in India en we hebben daarom jullie gebed voor bescherming hard nodig. De overheid is bezig om alle christelijke organisaties uit India weg te krijgen, van de week hoorden we al dat Compassion International niet meer in India werkzaam is. Gelukkig is YWAM nog steeds daar.


Mogelijkheden voor zendingswerk zijn er genoeg, aangezien India één van de meest onbereikte landen ter wereld is. De meeste mensen hebben nog nooit de naam van Jezus gehoord. We hebben heel veel zin om te gaan. We hebben het met deze DTS op ons hart om de mensen te bereiken die nog nooit van Jezus gehoord hebben. Momenteel zijn we als staff dan ook druk om alles in gang te zetten. We zijn bezig met het op papier zetten van de zendingsreis, we proberen contacten te leggen in India voor zendingswerkmogelijkheden en enigszins een plan op te stellen. Omdat er christenvervolging is in India, komen er ook andere zaken bij kijken. We zijn bijvoorbeeld aan het uitzoeken via welk vliegveld we India het beste kunnen binnenkomen, zodat we de minste tegenslag kunnen verwachten en welke plekken veilig genoeg zijn om met de studenten naar toe te gaan. Natuurlijk staan ook de andere praktische zaken zoals het regelen van visa en vliegtickets op onze to-do lijst.


Dankpunten:

- De enorme groei van de studenten zowel individueel en als groep;

- De geweldige outreach die we hebben gehad in Worcester;

- De ministries waarin we betrokken mogen zijn en wat God hierin aan het doen is;

- De deuren die voor ons geopend zijn in India.


Gebedspunten:

- Voorbereidingen voor India, dat er meer deuren geopend mogen worden;

- Mijn gezondheid, ik ben heel veel ziek geweest en heb eigenlijk nog geen moment van mijn tijd hier een week zonder ziekte gehad;

- De laatste weken van de lecture phase;

- Een aantal studenten kunnen niet mee naar India door problemen met visas. Dat ze hierin rust kunnen vinden en goede tijd hebben tijdens hun outreach in Zuid-Afrika;

- Financiën voor de zendingsreis.


In you, Lord my God, I put my trust - Psalm 25:1 Als staff bij YWAM Muizenberg ben ik afhankelijk van giften om te kunnen voorzien in mijn eigen levensonderhoud. Voor de outreach naar India die er bijna aan zit te komen, moet ik zelf de financiën regelen voor de reis, accommodatie, voeding en overige kosten in het land. Mocht je het op je hart hebben om mij hierin te ondersteunen dan zal ik dat heel erg waarderen. Dit kan via onderstaande link of door de QR-code te scannen.151 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


eriklammers
Aug 22, 2023

Wat een verhaal Mariëlle. Zegen op jouw pad 🌈🙏🤝😘.

Like
bottom of page