top of page

Wat is YWAM? 

Youth With A Mission 

ywam logo.png

YWAM 

YWAM is een internationale zendingsorganisatie met als missie: To know God and make Him known. Een organisatie die (vooral) jonge mensen toerust voor evangelisatie en zending met als uiteindelijke doel het verkondigen van het evangelie overal op de wereld. YWAM heeft wereldwijd allerlei projecten en cursussen/scholingen. De DTS is het beginpunt hiervan en bestaat uit twee delen de lecture- en de outreach phase.

lecture.jpeg

Lecture Phase 

De lecture phase is een periode van 3 maanden waarin de focus ligt op het eerste deel van de missie 'Know God'. Dit is een periode waarin iedere week een ander onderwerp centraal staat. Een paar voorbeelden zijn:

Gods stem verstaan, Evangelisatie, Jouw roeping en de Heilige Geest. Het doel is dat je groeit in intimiteit met God en dat je toegerust wordt om klaar te staan voor je naasten en de boodschap van de Here Jezus te verkondigen aan degenen die Hem niet kennen. Je leert ontdekken hoe je handen en voeten kunt geven aan je geloof.

20191220_082315_edited_edited.jpg

Outreach Phase

Na de lecture phase begint de outreach. Tijdens de outreach fase ligt de nadruk op het tweede deel 'make Him known'. Je maakt een zendingsreis van 2 à 3 maanden waarin je in praktijk brengt wat je hebt geleerd tijdens de lecture phase. Een periode waarin je de handen en voeten van Jezus mag zijn, wat vele vormen aan kan nemen. Van het praktisch helpen van lokale bevolking tot het spreken in kerken, gevangenissen en op straat. Het uiteindelijke doel blijft het evangelie verkondigen aan degenen die God nog niet kennen.

In mijn allereerste blog 'Ik vertrek' heb ik iets geschreven over mijn ervaringen tijdens de DTS.

bottom of page