top of page
  • marielle023

We zijn begonnen!

Bijgewerkt op: 14 nov. 2022


19 t/m 21 september was het tijd voor de ‘at home week’. Gedurende een week komen we samen met bijna alle staff-leden van YWAM Muizenberg. Mensen vanuit de verschillende ministries komen bij elkaar. We bidden, worshippen, luisteren naar een woord van God en spreken over wie we zijn als YWAM Muizenberg. Het was een erg interessante week, waarin ik kennis heb mogen maken met de organisatie, de mensen en wat ze allemaal doen, en dat is een heleboel. Na de bijeenkomst gaan wij als DTS-staff snel terug naar de basis, om verder te gaan met de grote schoonmaak en het opknapwerk. Er wordt hard geschrobd, geschaafd en geverfd. Daarnaast zijn we bezig met alle voorbereidingen voor de komst van de studenten, we maken welkomstpakketjes, personaliseren notebooks en doen alle andere dingen die erbij komen kijken.


Graag wil ik een bijzonder moment benoemen dat ik heb meegemaakt tijdens de 'at home week'. Tijdens worship kreeg ik het op mijn hart om alle financiële middelen die ik heb over te dragen aan God. Ik besefte me hoe gezegend ik ben met zowel steun door gebed als financiële steun. Voor het grootste deel van mijn mede-staff is dit niet zo vanzelfsprekend. Ik bid tot God dat het geld wat ik heb van Hem is en dat Hij moet beslissen wat ik ermee moet. Het moment dat ik dit in mijn hoofd naar hem uitspreek, komt een ander staflid naar me toe. Ze vertelt me dat God ziet en erkent dat ik zojuist een grote stap heb gezet. Vanaf het moment dat ik dit heb gebeden, is het voor mij totaal niet lastig om mijn geld te delen met de anderen. Door te delen kan ik andere stafleden helpen om hun werk te kunnen blijven doen.


22 september, 'arrival day'. Vandaag komen alle studenten officieel aan bij YWAM in Muizenberg (stiekem waren een paar studenten al een dag of twee hier). De hele dag zit ik in Ubuntu Centre, een ander gebouw van de organisatie waar we de nieuwe studenten verwelkomen en registreren. Hier hebben we een soort kraampje gemaakt. Naast de DTS beginnen nog twee andere scholen, ook zij zijn aanwezig met een kraampje. Aan het begin voel ik me enigszins ongemakkelijk, wij als DTS Staff hebben ons namelijk nogal uitgeleefd in de decoratie, waar de overige kraampjes er een stuk simpeler uitzien. Maar nadat de eerste studenten zijn aangekomen, is dit gevoel helemaal weg. Ik krijg enorm veel enthousiasme en het besef begint te komen dat het dan nu eindelijk gaat beginnen.

Ik verbaas me erover dat al deze mensen vanaf het eerste moment al een plek hebben in mijn hart. De hele dag worden studenten opgepikt van het vliegveld. Ze komen langs bij ons in Ubuntu Centre en vervolgens gaan ze naar de basis waar ze de komende drie maanden zullen wonen en de lessen krijgen. De eerstvolgende dag is de ‘orientation day’. Deze dag nemen we de studenten mee in wat YWAM Muizenberg is en geven we hen een rondleiding.


Na een weekend van rust, kennismakingsmomenten, wandelingen en spelletjes zijn we afgelopen dinsdag begonnen met de lectures. De eerste week staat het onderwerp ‘Attitude and Destiny’ centraal. Ook beginnen we met onze lokale outreach. Wekelijks zullen we op de vrijdag meedraaien met een aantal ministries die betrokken zijn bij YWAM Muizenberg. Voor nu zullen we meedraaien bij een opvang voor kinderen tot 6 jaar en een naschoolse opvang voor jongeren uit de townships.

Ook maken we aan het eind van deze eerste week bekend waar we naartoe gaan, namelijk Ethiopië, een land dat al een tijdje op de lijst van YWAM Muizenberg staat, maar waar nog nooit een team naartoe is geweest. We zullen de eerste groep zijn die vanuit Kaapstad die kant op gaat. Ik heb er enorm veel zin in om deze studenten te zien groeien in hun geloof en om straks samen met hen erop uit te gaan om Jezus bekend te maken. Verder zijn we begonnen met de ‘one on ones’. Wekelijks krijgen de studenten minimaal een uur lang van onze tijd, we trekken samen op en we helpen hen de lectures te verwerken en willen een luisterend oor voor hen zijn, zodat ze kunnen delen wat God op hun hart heeft gelegd.


Dankpunten:

- Bijna alle studenten die zich hebben aangemeld zijn goed en wel aangekomen;

- Het is een erg leuke groep en de studenten lijken hun draai te vinden, hier en met elkaar;

- Dat we als eerste groep naar Ethiopië mogen gaan.


Gebedspunten:

- Energie, ik merk dat ik met erg kleine oogjes rondloop. Het is een vol programma wat om veel energie vraagt en naast fysiek dingen regelen en doen ben ik in mijn hoofd erg druk met van alles;

- Voor de studenten, ze krijgen veel nieuwe indrukken en het leven hier is totaal anders dan dat ze gewend zijn: veel verschillende culturen, andere waarden en normen, samen wonen met veel mensen. Allemaal dingen waaraan je moet wennen en die best lastig kunnen zijn;

- Financiële situatie van sommige studenten en van een groot deel van mijn mede-stafleden hier bij YWAM Muizenberg. Ik merk dat veel van de staff spanning ervaart rondom de financiële situatie. Ze vertrouwen op God, maar het is lastig rondkomen.

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page