top of page
  • marielle023

Ik vertrek

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022

Het is bijna zover, 5 september vlieg ik naar Kaapstad. Vanaf 26 september zal ik daar als staff aan het werk gaan bij de disipelschapstraining (DTS) . Super spannend, maar ik heb er super veel zin in.


In 2019 heb ik zelf een DTS gevolgd bij Jeugd met een Opdracht. Wat een bijzondere- en levensveranderende periode was dat! Een half jaar apart zetten om je 24/7 bezig te houden met het geloof is iets wat ik iedereen kan aanraden. Al sinds ik terug ben van de DTS leeft er in mij het verlangen om een bijdrage te leveren aan een disipelschapsschool. Het heeft een paar jaar geduurd, omdat ik niet zeker wist of dit verlangen van mijzelf was of dat het vanuit God kwam. God heeft me op meerdere manieren laten zien dat het nu de tijd is om te gaan.


Een DTS bestaat uit twee onderdelen een lecture phase en een outreach phase. In het stukje 'wat is YWAM en DTS' geef ik een stukje uitleg wat de organisatie en deze begrippen inhouden.


Mijn lecture phase heb ik in 2019 in Australië gedaan. Het was een intensieve periode, het vroeg van mij om eerlijk te kijken naar mezelf, mezelf open te stellen naar God en anderen. Het heeft me gevormd en ertoe geleid dat ik de keuze heb gemaakt om te te laten dopen. Naast onze lessen draaiden we mee in projecten van YWAM om de lokale bevolking te bereiken en te kunnen vertellen over Jezus. Zo draaide ik mee in een project waarbij er wekelijks een buurtmaaltijd werd georganiseerd in een caravanpark, een plek waar veel middelenmisbruik en criminaliteit was. Verder waren er evangelisatieprojecten onder de jongeren en op straat en de skate/surfcommunity.


Tijdens de outreach phase ben ik met een deel van mijn medestudenten naar Oeganda gegaan. Hier hebben we mogen evangeliseren op straat, in ziekenhuizen en gevangenissen en we hebben lokale kerken en projecten ondersteund. Een bijzondere ervaring die erg buiten mijn comfortzone was, maar waardoor ik ook erg ben gegroeid als persoon. Ik heb een hele andere kant van mezelf leren kennen en nog bijzonderder, ik heb Gods kracht werkelijk zien werken in mensen en door wonderen die hij heeft gedaan.


Na mijn thuiskomst is het zendingswerk me bezig blijven houden. Het leek mij zo bijzonder om de DTS te gaan staffen, omdat ik het iedereen gun om net als ik deze school te gaan doen. Omdat ik niet zeker wist of dit Gods plan was, ben ik gewoon gaan werken. Maar nadat mijn baan 3x is gestopt, omdat mijn werkplek ging stoppen, voelt het alsof God me iets duidelijk wil maken en ik denk dat ik dit ook als een bevestiging mag zien van het onrustige gevoel dat ik blijf houden. En zo zijn er meer dingen gebeurd die me duidelijkheid hebben gegeven dat ik deze stap in geloof mag zetten.


En nu is het dan zover, ik vertrek!!. In eerste instantie voor 6 maanden en daarna voor 2 tot 3 jaar. Waarom eerst maar voor 6 maanden? Ik wilde eigenlijk pas een maand later vertrekken, dit om de dingen zoals een visum voor meerdere jaren te kunnen regelen. Maar er is mij meerdere malen gevraagd om nu al te komen. Er zijn mensen nodig voor de groep die in september start. Ik heb het gevoel dat ik nu moet gaan en daarom vlieg ik binnenkort naar Zuid Afrika. Na deze DTS kom ik terug naar Nederland om een visum voor voor langere tijd aan te vragen. Het aanvragen van een visum kan een aantal maanden duren, dat ga ik nu niet redden en daarom ga ik nu eerst voor kortere tijd.


Ik vertrek dus al sneller dan ikzelf in gedachten had, waardoor ik ook lichtelijke spanning ervaar in alle voorbereidingen. Ik moet hierin leren vertrouwen op God. Ook moet ik leren om alle zekerheden die ik hier in Nederland heb los te laten. Alles is hier in Nederland zo goed geregeld, iets wat straks waarschijnlijk anders is. Ook het feit dat ik van giften afhankelijk ga zijn als inkomstenbron vind ik spannend. YWAM heeft geen betaalde functies, maar ik heb natuurlijk wel alle leef-kosten en de kosten van de zendingsreis. Ook hierin moet ik leren op God te vertrouwen.


Ik zou het enorm waarderen als jullie me willen steunen d.m.v. gebed. Mijn post wil ik daarom afsluiten met wat dankpunten en gebedspunten.


Dankpunten:

  • Gods leiding die ik heb ervaren in mijn zoektocht of ik wel of niet de zending in moet gaan;

  • dat ik aangenomen ben als staff en dat ik binnenkort mag beginnen;

  • de mogelijkheid om jullie via een weblog op de hoogte te houden van mijn ervaringen en het feit dat het me gelukt is om deze in elkaar te zetten.

  • dankbaar voor mijn ThuisFrontCommissie(TFC), mensen die achter mij staan en met me meedenken.


Gebedspunten:

  • dat alle voorbereidingen die ik moet doen zullen lukken en dat ik hierin mag ervaren dat God mij leidt;

  • dat ik in afhankelijkheid durf te leven: het stukje zekerheid dat ik hier heb loslaten en met vertrouwen deze nieuwe stap zetten in afhankelijkheid van God;

  • afscheid nemen van mijn vrienden / familie;

  • financiën;

  • de spannende reis die ik in mijn eentje ga maken, dat ik goed mag aankomen en dat ik Gods aanwezigheid mag ervaren.
175 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


westerveld2000
Oct 30, 2022

🎓⚓️❤️🎯30- 0kt Narda Westerveld. ja geweldig Mariëlle dit te ondernemen , ik zal je graag willen steunen financieels en met gebed . Gods Zegen Mariëlle. lieve groet Narda en Wim Westerveld

Like
marielle023
Nov 02, 2022
Replying to

Hoi Narda en Wim! Heel erg bedankt! Ik waardeer het enorm dat jullie me willen steunen door gebed en financiëel. Op deze site heb ik daar een stukje over geschreven bij het kopje 'steun'.

Vriendelijke groet,

Mariëlle

Like

Bernard Huinink
Bernard Huinink
Aug 08, 2022

Wat gaaf dat je dit gaat doen Mariëlle! Goede voorbereiding en Gods zegen.

Bernard

Like
bottom of page