top of page
  • marielle023

Het is bijna zover!

De dagen en weken vliegen voorbij en voor je het weet zitten we al in week 10 van de lecture phase en vlieg ik aanstaande zondag al richting Ethiopië. We hebben nog twee weken op de planning staan hier in Zuid-Afrika. Helaas zal ik bij de laatste 2 weken niet aanwezig

zijn, omdat ik dan al in Ethiopië zit vanwege mijn visum. Ik vind best spannend om in mijn upje die kant op te gaan, maar ik heb het volste vertrouwen dat het goed gaat komen.

Zodra de rest ook die kant op komt, zal de outreach echt van start gaan. Ik zie er enorm naar uit om aan de slag te gaan en te bouwen aan Gods koninkrijk, het evangelie te delen met mensen en me in te zetten voor de mensen die ik ga ontmoeten. Het is een tijd enorm spannend geweest gezien de financiële situatie. Een deel van de studenten en staff had nog niet de financiële middelen bij elkaar om de outreach te kunnen betalen. Gelukkig is God super goed! Aan het begin van de week stond er nog een bedrag van 15duizend euro open en hadden 13 studenten nog niet het geld bij elkaar. De afgelopen dagen heeft God laten zien hoe groot hij is, alle studenten hebben het geld bij elkaar en kunnen op outreach! Slechts een aantal staff heeft nog bedragen open staan, maar we vertrouwen erop dat ook deze de komende dagen betaald gaan worden. Mocht je het op je hart hebben om ook een financiële bijdrage te leveren, zodat iedereen mee kan naar Ethiopië, dan kan dat! Ik zal de bankgegevens onderaan deze blog zetten.


Ondertussen hebben we al een aantal bijzondere topics gehad: Attitude and Destiny; The Character and Nature of God; The Holy Spirit; Hearing Gods voice; (Intercultural)Communication; The Fatherheart of God; Discipelship and Missions en momenteel hebben we het over relationships. Zo bijzonder hoe verschillend iedere spreker is. Sommigen focussen zich sterk op de Heilige Geest en zijn gaven, anderen zijn een stukje praktischer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: God staat op de eerste plaats en ze hebben een levendige relatie met God. Dit dragen ze uit en ze hebben een enorme bak aan wijsheid bij zich.


Naast de lectures hebben we een lekker programma dat we wekelijks volgen. We hebben twee keer in de week sport, waarin we erop uit gaan en voetballen, wandelen of een spel spelen. Verder hebben de studenten op dinsdagavond bibliotheektijd, een tijd waarin ze de boeken lezen die op de lijst staan. Wij als staff hebben die avond om de beurt de rol als biebjuffrouw ‘SSSHHH’. Verder hebben we een movie night en vieren we op zondagavond samen het avondmaal.De vrijdagmiddag staat in het teken van lokale outreach. Tijdens de lokale outreach delen we de studenten en ons als staff op in drie groepen. Iedere groep gaat naar een ander ministry van YWAM Muizenberg. Een groep rijkt uit naar de dakloze community hier in Muizenberg. Ze gaan de straat op om de mensen te ontmoeten, een relatie met hen op te bouwen, met hen in gesprek te gaan, te getuigen van Jezus en voor hen te bidden. Een andere groep gaat naar een opvang voor kinderen tot 6 jaar in een van de townships. De laatste groep gaat naar een naschoolse opvang voor jongeren, ook in de township.

Als staff hebben we wekelijks meetingen met elkaar en regelmatig komen we ook samen met mensen die werkzaam zijn binnen andere ministries van YWAM. Een mooie manier om andere mensen te leren kennen en te ontdekken wat zij doen voor de communitie hier in Muizenberg.


Dankpunten:

Voordat ik wat specifieke punten benoem, wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn blog en jullie interesse! Ik ben dankbaar voor jullie gebed voor mij en wat ik doe en voor de financiële steun die jullie geven. Bedankt!

- Alle studenten voor wie de outreach fees zijn betaald;

- De studenten groeien allemaal in hun geloof;

- De groepsdynamiek, we hebben een superleuke groep bij elkaar;

- Een super staff team;

- Gebed van mensen die ons werk bij YWAM steunen, zonder gebed is dit werk niet

mogelijk en we zijn dankbaar dat er met ons meegebeden wordt;

- Gezondheid, de hele groep studenten en staff is nog compleet. Dankbaar dat er geen mensen hoeven af te haken door ziekte/zorg/of andere dingen;

- Dat er iedere keer weer sprekers zijn die de verschillende onderwerpen met ons behandelen.


Gebedspunten:

- Dat iedereen mee kan naar Ethiopië;

- Mijn reis naar Ethiopië;

- Dat alles goed mag blijven gaan en dat we een gezegende tijd zullen hebben in

Ethiopië;

- Dat iedereen gemotiveerd en gezond mag blijven

- Dat God de juiste mensen op ons pad brengt om zijn liefde uit te kunnen delen

- De voorbereidingen voor de outreach.


Bankgegevens YWAM Muizenberg

Account Name: Youth With A Mission

Bank Name: Standard Bank Ltd

Branch: Blue Route

Branch Code: 025 609

Reference (september 2022 DTS)

Account Number: 072 032 901

Account type: Current

Swift (BIN) Code: SBZAZAJJ


Bank Adres :Standard Bank Ltd, cnr Vans & Tokai Road, Tokai, Cape Town,Western Cape, ZA

Tel. No. +27 21 401 3396

Physical Address of YWAM Muizenberg:

19 Alexander Road, Muizenberg, Cape Town 7950 Tel. No +27 21 788 7322

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page