top of page
  • marielle023

Aangekomen!

Mijn eerste week als staff bij YWAM Muizenberg zit erop!

Maandag 5 september gaat mijn wekker om 1.00 uur om te vertrekken naar Zuid-Afrika.

Het begint gelijk al goed, ik laat mijn portemonnee in de auto liggen en mijn ouders zijn al bijna thuis. Gelukkig vlieg ik via Düsseldorf en heb ik een overstap in Amsterdam (klinkt onlogisch, maar scheelde een paar honderd euro). Halsoverkop rijden mijn ouders door naar Schiphol, waar ik op dat moment mezelf druk zit te maken om iemand te vinden die me kan helpen. Uiteindelijk naar buiten gegaan en vervolgens moest ik opnieuw door de security. Na flink in de stress een paar uur in de rij te hebben gestaan, heb ik uiteindelijk toch net mijn vlucht gehaald. Na mijn aankomst in Kaapstad word ik opgepikt door de schoolleider en mijn nieuwe kamergenoot. Nadat ik in geuren en kleuren mijn blunder heb verteld, laat ik één van mijn tasjes inclusief mobiel, paspoort en portemonnee in zijn auto liggen…


De rest van de week is gelukkig een stuk soepeler verlopen. Ik zie mijn team nu voor het eerst in het echt, waardoor ik ze nu ook echt kan leren kennen. Ik woon op de basis van YWAM Muizenberg samen met wat staff en wat studenten van andere scholen. Na een aantal ongemakkelijke eerste kennismakingen begin ik mijn draai hier te vinden en na twee dagen voelt het alsof ik hier al weken ben. Aan het begin van de week (en nu nog steeds wel een beetje) moet ik even wennen aan de sneltreinvaart waarin ik alle informatie krijg. Dit komt, omdat de voorbereidingen 3 maanden geleden al zijn begonnen en ik deze komende drie weken bijgepraat en ingewerkt moet worden.


Samen met mijn team zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de september DTS. We verdelen alle verantwoordelijkheden, praten over hoe we dingen gaan vormgeven, bidden voor de studenten, de DTS en onszelf en afwisselend bereiden we een devotion (praatje over een Bijbelgedeelte of iets wat God op ons hart heeft gelegd) voor.

Ook staan we zo nu en dan in de keuken om voor alle studenten/staff eten voor te bereiden. Deze week staat naast de voorbereidingen voor de DTS ook de grote schoonmaak van de kamers en de rest van de basis op de planning, iets wat ook echt wel even nodig is.


Als team hebben we erg veel zin in de komst van de studenten en de start van de DTS en ik zie er erg naar uit om ze te verwelkomen!!

Zoals ik in mijn eerste blog heb aangegeven, wil ik op deze manier ook mijn dankpunten en gebedspunten met jullie delen.

Dankpunten:

  • Dankbaar dat mijn reis, ondanks de obstakels met mijn portemonnee en tasje, goed is gegaan;

  • Ik begin mijn draai te vinden op mijn nieuwe plek;

  • Mijn team bestaat uit allemaal toppers, het voelt alsof we al jaren samenwerken. Ik voel me enorm welkom;

  • Dankbaar voor de technologie van tegenwoordig en dat ik hierdoor makkelijk mijn familie kan bereiken.

Gebedspunten:

  • De voorbereidingen die nog gaan komen;

  • Mijn inwerkperiode die erg snel gaat;

  • Mijn visum verloopt 4 december, waardoor ik waarschijnlijk al een week eerder dan de rest van de studenten/mijn team naar het outreach-land zal moeten gaan, wat ik best spannend vind;

  • Alle studenten die bezig zijn met de voorbereidingen voor dit geweldige avontuur.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page